El Forn Sarret va ser fundat el 1896 pel forner Josep Sarret, i des de llavors ha estat en mans de la família. El seu fill i el seu nét han seguit amb el negoci, i actualment és l'últim membre de la família, Josep Sarret, que segueix al capdavant. El Forn Sarret s'ha mantingut fidel a la tradició del forn de pa de l'època, oferint productes d'alta qualitat elaborats amb masses naturals i sense conservants ni additius. El pa es cou al forn, segons la recepta tradicional, i s'ofereix en forma de barra, fogassa, pastes, panets, etc. El Forn Sarret també ofereix altres productes com pa de pessic, pastissos i dolços, tots d'elaboració tradicional.
Al carrer de Girona, a la Dreta de l'Eixample, hi ha el Forn Sarret, un antic forn modernista de finals del segle XIX. Aquest forn ha resistit el pas dels anys i encara conserva molts elements originals, com els aparadors modernistes i el forn giratori de pedra.
Un negoci centenari
El Forn Sarret va ser fundat el 1896 pel forner Josep Sarret, i des de llavors ha estat en mans de la família. El seu fill i el seu nét han seguit amb el negoci, i actualment és l'últim membre de la família, Josep Sarret, que segueix al capdavant.
El Forn Sarret s'ha mantingut fidel a la tradició de la fleca de l'època, oferint productes d'alta qualitat elaborats amb masses naturals i sense conservants ni additius. El pa es cou al forn, segons la recepta tradicional, i s'ofereix en forma de barra, fogassa, pastes, panets, etc. El Forn Sarret també ofereix altres productes com pa de pessic, pastissos i dolços, tots d'elaboració tradicional.
Elements originals
El Forn Sarret conserva molts detalls originals de l'època, com el forn giratori de pedra, on encara avui es cou el pa artesà, o els calaixos de fusta on fermenta la massa. L'aparador i l'entrada mantenen la fusta i els vitralls modernistes originals, però han patit alguns canvis: s'ha perdut el cartell de vidre emplomat, que ara apareix imprès. Al centre, entre les dues portes d?entrada, hi ha un gran medalló de ceràmica amb la imatge d?una dona segant el blat. A dins, encara es pot veure una pintura amb el nom del negoci amb caràcters modernistes.
El forn ocupa els baixos d'un edifici del 1866, obra de Felip Ubach, autor, entre d'altres, de l'antiga fàbrica Ricart del Raval de Barcelona.
Visita el Forn Sarret
Si voleu descobrir la història d'aquest antic forn modernista, no dubteu a visitar el Forn Sarret. Aquí podreu gaudir de productes d'alta qualitat, elaborats amb masses naturals i sense conservants ni additius, ia més conèixer el forn giratori de pedra i els calaixos de fusta on fermenta la massa. No t'ho perdis!